Pages Navigation Menu
You Might Be Interested In

Gluteenivaba: loobute selle dieedi esimese 2 nädala jooksul gluteenist.

Gluteenivaba: loobute selle dieedi esimese 2 nädala jooksul gluteenist.

Samuti on palju isetehtud retsepte omatehtud mangovõile kui toitainerikkale määrimisele röstsaiale või küpsetistele.

Mangovõid kasutatakse aga kõige sagedamini naha ja ilu huvides. Mangovõid saate kanda otse nahale, juustele ja küüntele. 

WebMD meditsiiniline viide Arvustanud Dan Brennan, MD, 8. detsember 2020

Allikad

ALLIKAD:

Bioresursside tehnoloogia: “Mano seemne kasutamine: mangoseemne mandlirasva ja selle segude kakaovõiga termiline käitumine.”

Dermato-endokrinoloogia: “Toitumise ja naha vananemise vahelise seose avastamine.”

Taimeteaduse piirid: “Mango (Mangifera indica L.) puuviljade keemiline koostis: toitumis- ja fütokeemilised ühendid.”

Journal of Cosmetic Dermatology: “Kollageen: ülevaade selle allikatest ja võimalikust kosmeetilisest rakendusest.”

India farmaatsiateaduste ajakiri: “Eksootiliste rasvade baasil valmistatud kosmeetikatoodete koostamine ja hindamine naha parandamiseks.”

Toitained: “Mangiferiin ja vähk: toimemehhanismid.”

Toitained: “C -vitamiini roll naha tervises.”

Teaduslikud aruanded: “Mangifera sylvatica (metsik mango): uus kakaovõi alternatiiv.”

USDA: „Mango, toores”. 

Lubadus

Kas hormonaalne tasakaalutus on osa ülekaalulisuse põhjusest? See on väide taga Hormoonide dieet .

Loodusraviarsti Natasha Turneri kirjutatud raamat selgitab, kuidas teatud hormoonitaseme kõikumised võivad kaasa aidata kangekaelsele kõhurasvale, kaalutõusule, loidusele, stressile, libiido hilinemisele, suhkruisule ja terviseprobleemidele.

Tema plaan nõuab elustiili muutmist, tehes seda 2 nädalat "detox," ja Vahemere stiilis dieedi vastuvõtmine, mis sisaldab teatud toidulisandeid. Turner ütleb, et võite kaotada liigsed kilod, muutes samal ajal oma energiataset ja tervist.

Mida saate süüa

Turner nimetab oma toiduplaani “Glyci-Med," kuna see on segu toiduainetest, millel on madal glükeemiline indeks (või GI, mis tähendab, et nad tõstavad veresuhkrut aeglaselt) ja traditsioonilisest Vahemere dieedist.

Toidud, mida saate süüa, sisaldavad lahja valku (mõelge kanarindadele, munadele ja metsikult püütud kaladele); köögiviljad ja enamik puuvilju; chia seemned, linaseemned ja enamik pähkleid; oliiviõli ja mõned muud küllastumata õlid ja rasvad, näiteks rapsiõli; ja täisteratooteid nagu tatar, pruun riis ja kinoa.

Selle plaani järgi väldite või minimeerite kofeiini, alkoholi, praetud toite, töödeldud liha, maapähkleid, küllastunud rasvu, täisrasvaseid piimatooteid, kunstlikke magusaineid ja lihtsaid kõrge GI-ga süsivesikuid, nagu valge leib.

Sa sööd sageli-iga 3-4 tunni järel-valides tervisliku toidu vähemalt 80% ajast. Kuid saate üks kuni kaks “petusööki” nädalas.

Pingutuste tase: keskmine kuni kõrge

Esiteks loobute kahe nädala jooksul kofeiinist, alkoholist, suhkrust, piimatoodetest, gluteenist ja enamikust õlidest.

Samuti soovitab Turner oma keha pH tasakaalu testimiseks kasutada pH- ja ketoonribasid; vere-, uriini- või süljeanalüüside võtmine hormoonide taseme kontrollimiseks; ja toidulisandite võtmine, sealhulgas multivitamiinid, oomega-3 rasvhapped ja kaltsium-magneesium-vitamiin D3.

Piirangud: kui olete harjunud sööma valmistoitu ja suupisteid, Hormoonide dieet võib olla suur kohandus, kuna see keskendub tervetele toitudele, mida ise valmistate. Kui teile meeldib kohv või sooda, võib teil olla raske loobuda nendest jookidest rohelise tee ja teiste Turneri nimekirjas olevate jookide kasuks.

Toiduvalmistamine ja ostlemine: kava nõuab võimalikult palju mahetoidu söömist. Retseptid ja 1-nädalane näidismenüü on üsna elementaarsed, nii et kui teile ei meeldi toiduplaanis olevate toitude valmistamine, võivad teie võimalused olla piiratud.

Pakendatud toidud või toidud: pole nõutav, kuigi Turner soovitab teatud kaubamärkide toidulisandeid.

Isiklikud kohtumised: Ei.

Harjutus: Turner soovitab jõutreeningu, kardiotreeningu, intervalltreeningu ja joogaga kombineerida umbes 30 minutit treeningut 6 päeva nädalas.

Kas see võimaldab toitumispiiranguid või eelistusi?

Taimetoitlased ja veganid: dieet sisaldab valguallikaid, mis teile sobiksid.

Gluteenivaba: loobute selle dieedi esimese 2 nädala jooksul gluteenist. Pärast seda pole gluteen täielikult keelatud. Turner soovitab lugejatel vältida mõningaid töödeldud süsivesikuid, näiteks valget jahu ja valget riisi, ning hoiduda kõikidest toitudest, mis nende arvates olid pärast võõrutusfaasi halvasti reageerinud.

Mida veel peaksite teadma

Maksumus: mahepõllumajanduslik söömine suurendab tõenäoliselt teie toiduainete arvet. Lisaks toidupoodidele ja toidulisanditele ei pruugi Turneri soovitatud hormoonitestid olla teie kindlustusega kaetud.

Toetus: puudub, kuigi Turner juhib Toronto kliinikut, mis pakub terviseuuringuid, toitumist ja treeningut ning muid tervise- ja heaoluteenuseid.

Mida ütleb Kathleen Zelman, MPH, RD:

Kas see töötab?

Uuringud näitavad, et Vahemere dieet, mis on sarnane Turneriga, võib aidata kaalulangust. Selle kava kohaselt kaotate kaalu, kuna see on madala kalorsusega.

Aga lubades, et saab "tasakaalustab hormoone," ravida hulgaliselt probleeme ja haigusi, taastada uni, anda teile hõõguv nahk ja tervemad juuksed ning palju muud ei põhine kindlatel teaduslikel tõenditel.

Ideaalne on süüa puhast, looduslikku, eelistatavalt orgaanilist toitu, mis ei sisalda säilitusaineid ega töödeldud toite, kuid see ei ole praktiline ega vajalik kehakaalu langetamiseks ega hea tervise jaoks. Samuti ei ole tohutul hulgal toidulisandeid, sealhulgas taimseid ja soolestiku puhastusvahendeid.

Kas see sobib teatud tingimuste jaoks?

Vahemere stiilis madala glükeemilise dieedi järgimine on mõistlik lähenemine tervislikule toitumisele ja kehakaalu langetamisele, millest võiks kasu olla enamikule inimestele. Tervisliku kehakaalu saavutamine võib parandada paljusid haigusi, sealhulgas diabeeti, hüpertensiooni ja südamehaigusi.

Lõppsõna

Lisandite kokteil ja hormooniteooriad on alusetud ja neid ei soovitata. Pidage meeles, et paljud asjad mõjutavad teie hormoonide taset. See ei puuduta ainult teie toitu. Öelda, et teatud toidud on "hormoonid takistavad" on ebatäpne ja lihtsustab liigselt toitainete rolli kehas.

Teine ja kolmas etapp või „Glyci-Med" osa toidust on toitumisalaselt kõige tasakaalustatumad ja kõige tõenäolisemalt jätkusuutlikud. Igaüks, kes soovib väga rohelist dieeti, võib soovida kasutada seda plaani madala kalorsusega dieedi mallina, kuid lisage kindlasti igapäevane mineraalidega multivitamiin ja muutke ka füüsiline aktiivsus harjumuseks.

Kui arvate, et teil on hormonaalne tasakaalutus või soovite seda dieeti järgida, pidage nõu oma arstiga.

Vadakupulbrit kasutatakse tavaliselt lihaste ehitamiseks või toidukorra asendamiseks proteiinilaastude valmistamiseks. Näete vadakupulbritoote etiketil märget „vadak” või „vadakueraldus”. Aga mis vahe neil kahel on?

Vadakust ja vadakust isolaat

Vadak on kaheksa valgu rühm, mida leidub lehmapiimas. Neid valke nimetatakse:

Beeta-laktoglobuliin Alfa-laktalbumiin Glükomakropeptiid Immunoglobuliinid Veise seerumi albumiin Laktoferriin Laktoperoksidaas Lüsosüüm

Vadak on juustu valmistamise kõrvalprodukt. Tootjad kasutavad lehmapiima kalgendamiseks ensüüme, eraldades selle tahke kohupiima ja jättes vedela vadaku. Piimarasvast koosnevat kohupiima kasutatakse juustu valmistamiseks.

Vadakuvalgu jääk on õhuke ja vesine. Tootjad pastöriseerivad seda vedelat vadakut bakterite hävitamiseks ja kuivatavad vadakupulbri valmistamiseks. Seejärel saavad nad seda kasutada kolme erineva vadakutoote valmistamiseks:

Keskendu. Sellises vormis vadakuvalku kasutatakse paljudes toodetes, alates valgukokteilidest ja batoonidest kuni imiku piimasegudeni. Igal neist on erinev kogus laktoosi (piimas leiduv suhkur) ja rasva, sõltuvalt selle kasutusotstarbest. Isoleerige. Vadakut töödeldakse selle rasva- ja laktoosisisalduse vähendamiseks, jättes peamiselt valgu. Vadakuvalgu isolaat võib olla parem inimestele, kellel on probleeme laktoosi seedimisega (laktoositalumatus). Kuid see ei sobi inimestele, kellel on piimaallergia. Hüdrolüsaat. Vadakuvalgu hüdrolüüsimisel lagunevad selle valguahelad, mis muudab seedimise lihtsamaks. Seda tüüpi vadakut kasutatakse kõige sagedamini imiku piimasegudes.

Vadaku ja vadaku isolaadi eelised

Vadakuvalk ja vadakuisolaadi valk võivad olla kasulikud mitmel viisil, sealhulgas:

Lihaste ehitamine. Valk on tugevate lihaste ehitamiseks hädavajalik. Eelkõige sisaldab vadakuvalk lihaste jaoks suurepäraseid aminohappeid. Tervendavad omadused. Kui saate haiget või olete paranemas pärast operatsiooni, võib vadakuvalk aidata teie nahal kiiremini paraneda. Kaalutõus. Kuna vadakuvalk aitab kaasa lihaste kasvule, on see hea kaalutõus Toidulisand. Kui te ei saa toidust piisavalt valku, võivad vadak ja vadakueraldus lüngad täita.

Jätkub

Vadaku ja vadaku isolaadi plussid

Aminohapped. Vadakuvalku peetakse täisvalkuks, mis sisaldab üheksa asendamatut aminohapet. Teie keha toodab aminohappeid, kuid need ei ole vadakust ja vadakust eraldatud valgud. Aminohapped aitavad ehitada lihaseid ja luua teie kehale uusi immuunrakke.

Valk. Teie keha suudab korraga töödelda ainult 20–40 grammi valku. Kui proovite lihaseid kasvatada, vajate kogu päeva jooksul pidevalt valku. Vadakust ja vadakust eraldatud valgu toidulisandid sobivad selleks hästi, kuna need on sageli eelnevalt valmistatud või kergesti segatavad.

Vadakute ja vadakute isolaatide miinused

Kalorid. Võite saada vadakut ja vadakueraldit tervisliku toitumise osana, kuid kui proovite kaalust alla võtta, tarbige neid mõõdukalt. Kasutatavate toodete kalorite ja toitumise mõistmiseks lugege silte.

Lisatud suhkur ja töödeldud koostisosad. Paljud vadakust ja vadakust valmistatud tooted sisaldavad maitse parandamiseks lisatud suhkrut. Kontrollige etikettidel suhkrut ja töödeldud koostisosi, näiteks kunstlikke maitseaineid. Toitumisspetsialistid soovitavad teil piirata töödeldud toidu kogust, mida sööte, sealhulgas mõned vadak ja vadakust valmistatud tooted.

Määrused. Ohutuse ja tõhususe tagamiseks ei reguleeri FDA valgulisandeid. Vadakust ja vadakust isolaattoodetel võib olla lisandeid, täiteaineid ja metalli saasteaineid, mida nende siltidel pole loetletud. Otsige tooteid, mis on NSF -i sportimissertifikaadid või teadliku valiku sertifitseeritud, kuna neid on sõltumatult testitud ja kontrollitud.

Seedimine. Kui teil on laktoositalumatus, on vadakueraldus parem valik kui vadakukontsentraat. Suur osa laktoosist ja suhkrutest eemaldatakse vadaku isolaadist töötlemise käigus. Kuid kui teil on piimaallergia, võivad nii vadak kui vadakueraldus teie kõhu häirida. Sel juhul otsige hoopis taimset valku.

Enne uue toidulisandi kasutamist pidage alati nõu oma arstiga, eriti kui teil on tervislikke seisundeid või toitumispiiranguid. suganorm apteegi hind Teie arst aitab teil teha teadlikke otsuseid selle kohta, mis on teie tervisele parim.

WebMD meditsiiniline viide Arvustusi Jabeen Begum, 21. juunil 2021

Allikad

ALLIKAD:

Clevelandi kliinik: “Kas vadakuvalk on teie jaoks hea?”

Tarbijaaruanded: „Valgujookide terviseriskid.”

Harvardi meditsiinikool: “Valgupulbrite varjatud ohud.”

Kujutage ette, kui kulutaksite terve päeva toiduvalmistamisele, toidule mõtlemisele ja maitsmisele – ja tahaksite siiski vormis püsida. Professionaalsed kokad teavad täpselt, mis see on, sest nad teevad seda iga päev.

Nad seisavad silmitsi ainulaadsete väljakutsetega, näiteks kogu aeg maitsva toidu ümber. Lisage stressirohke töö ja hilised tunnid ning teil on kaalutõusu retsept.

Kuid paljud kokad leiavad sellele võimalusi ja nende nipid võivad teid ka inspireerida.

Nälja juhtimine

Kuidas on võimalik kogu aeg süüa ja endiselt näljane olla? Enamik kokkasid ütlevad, et maitsevad kogu päeva väikestes kogustes toitu, kuid istuvad harva täis sööma.

Peakokk Dale Talde, Brooklyni, NY restorani TALDE kaasomanik, ütleb, et koka ülesanne on maitsta iga köögist lahkuvat rooga, et veenduda selle vastavuses standarditele.

Talde, kes on olnud Bravo kanalil Tippkokad ja Populaarseim kokk, arvud, mis tähendavad iga päev tuhandete kalorite söömist.

“Kuid te ei söö kunagi täis sööki,” ütleb ta. “Te ei ole näljane, kuid te pole ka täiesti rahul.”

Aastate jooksul võttis Talde juurde umbes 30 kilo. Ka tema vererõhk tõusis.

Nii et ta sai loominguliselt vähendada kaloreid ja soola. Üks tema suurimaid nippe on tagada, et ta ei laseks end liiga näljutada.

„Mulle ei meeldi [tavaliselt] enne keskpäeva süüa, kuid nüüd ärkan varem üles, et midagi tervislikku sisse võtta – näiteks kodujuustu salsa ja rukolaga. Nii on mul enne tööleminekut midagi kõhus, ”räägib Talde.

See on tark, ütleb Susan Bowerman, MS, RD, CSSD, Herbalife Internationali toitumiskoolituse direktor.

Ta ütleb, et hea hommikusöögi söömine – koos mõningate valkude ja tervislike süsivesikutega, näiteks puuviljadega – aitab nälga vaos hoida, muutes vähem tõenäoliseks ülesöömise.

Vaata Veini

Peene veini ja likööride joomine läheb sageli koka juurde territooriumiga. Kuid alkohol lisab teie päevale palju kaloreid.

Jätkub

Bowerman ütleb, et pool pudelit veini on umbes 250 kalorit. Joomine vabastab ka teie otsust süüa hästi.

Talde vahetab õhtusöögi ajal klaasi veini ja klaasi vahuvee vahel. Samuti joob ta veiniklaasist vett, et see oleks erilisem. “Ei tundu, et oleksin millestki ilma jäänud,” ütleb Talde.

Hea mõte, ütleb Bowerman. “See võib olla midagi klaasitüve tunnetamisest, mis tõstab söögi millegi erilisemaks.”

Samuti soovitab ta liita nädala jooksul joodud joogid kokku ja seejärel vähendada kolmandiku võrra. “Kas saate ühe öö välja lõigata, selle asemel et iga päev kärpida?” küsib ta.

Hoidke seda kausis

Kokk Nikki Cascone oli Bravo Channel’i neljanda hooaja võistleja Parim kokk. Ta ütleb, et tema loomulik kiire ainevahetus hoidis ta suurema osa elust saledana.

Kuid pärast lapse sündi see muutus.

Cascone leiab, et koka elustiil raskendab hästi söömist. „Te ei ole kunagi teatud taseme saavutamisel päris väljas, eriti kui teil on restoran. On hilisõhtuseid tunde ja see on väga pingeline keskkond. Olen pidanud treenima ennast tervislikult toituma, “ütleb ta.

Cascone pakib oma toidud ühte kaussi, täidetud kaunviljade, seemnete, köögiviljade ja lahja valguga (nagu kana).

“Ta harjutab portsjonite juhtimist,” ütleb Bowerman.

Saate oma portsjoneid kontrollida ka väiksema plaadi abil. “See puudutab visuaalset mõju, kui vaatate täis toiduplaati,” ütleb Bowerman.

Muutke retsepti

Diane Henderiks, RD, on isiklik kokk ja kulinaarne toitumisspetsialist. Tema eesmärk on tõsta tervisliku toiduvalmistamise kulinaarset latti. “Ma vahetan koostisosi, et säilitada nõude terviklikkus ilma rasva ja naatriumita,” ütleb ta.

Henderiksi moto on, et iga roogi saab muuta tervislikumaks. Ta teeb süüa värskete ja kuivatatud ürtide, tsitruseliste mahlade ja nektaritega, et kastmed oleksid madala rasvasisaldusega ja suhkruvabad. Või asemel kasutatakse jahvatatud kalkuni asendajaid veiseliha, õunakastme või jogurti asemel, puljong või vein asendab õli ning marinaadid ja hõõrud lisavad lihale maitset ilma kaloreid lisamata.

Cascone kasutab väga madala kalorsusega salatikastme jaoks ka palsamiäädika vähendajat (pliidiplaadil keedetud palsamiäädikat, kuni sellest saab siirup).

Bowerman ütleb, et kodukokkide jaoks on need suurepärased tehnikad, mis kokku saavad. “Rasva ja kalorite lõikamine muutub harjumuseks.”

WebMD funktsioon Arvustanud Kathleen M. Zelman, MPH, RD, LD, 14. august 2014

Allikad

ALLIKAD:

Adsense